Besparen op communicatie: pak het slim aan!

Hoe snel pak je je gsm of smartphone om iemand een berichtje te sturen of kort te bellen? Allemaal goed en wel, maar het bel- en sms-tegoed in je abonnement van onder meer Proximus is natuurlijk niet oneindig. Als je met een betaalkaart werkt, verdwijnen je zuurverdiende eurootjes ook al heel snel.

Tijd om de iets goedkopere tot zelfs gratis alternatieven even te bekijken. Voor sms’jes staat Whatsapp ongetwijfeld op één als gratis alternatief. Het enige wat je nodig hebt om te appen, is een internetverbinding op je telefoon. Verder zijn er geen kosten aan verbonden, handig! Naast berichtjes stuur je elkaar ook afbeeldingen (doei, dure MMS!) en zelfs video’s of geluidsopnames. Gewoon tussen twee personen of een groepsgesprek, WhatsApp biedt ruime mogelijkheden, gratis!

Berichtjes hoef je dus al niet meer te betalen, maar wat met telefoneren? Wel, hiervoor is Skype een perfect alternatief. Je belt gratis met andere Skype-gebruikers. Heb je familie of vrienden aan de andere kant van de wereld, dan is videobellen perfect mogelijk. Een extra troef, zo zie je elkaar ook nog eens terwijl je onbeperkt kunt babbelen. Wil je naar vaste of mobiele nummers bellen wereldwijd, het kan, maar je betaalt er wel voor.

Wie het slim aanpakt, communiceert wereldwijd zonder een geplunderde bankrekening. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>