Skype: het nieuwe bellen

De tijd van bellen is voorbij. Het is niet meer van deze tijd om de telefoon op te pakken en iemand op te bellen. Wat in principe ook niet zo gek is als je de technologische ontwikkelingen ziet die er de afgelopen jaren zijn geweest. Neem bijvoorbeeld de opkomst van de Smartphone en de uitvinding van whatsapp. Iedereen die tegenwoordig nog een smsje stuurt wordt als ouderwets beschouwd dat is gewoon niet meer van deze tijd. Hooguit als je even geen beschikking hebt over internet dat er nog een smsje doorheen glipt, maar over het algemeen is berichten sturen een aangelegenheid voor whatsapp.

En zo hebben we nog een verandering gezien. Ook deels aan de smartphone gerelateerd want het is ook een app op de telefoon. We hebben het hier over Skype. Skype is het programma tegenwoordig voor alle online communicatie. Het wordt gebruikt voor gezellig babbelen met de kennis en dan gewoon via het toetsenbord. Maar het mooie van Skype is dat je het ook kan gebruiken met camera en microfoon. En dit maakt het bijzonder handig voor bijvoorbeeld vergaderingen die over grote afstanden moeten plaatsvinden. Zodat geen van beide grote afstanden hoeven af te leggen voordat er een initiƫle kennismaking is geweest via online middelen. Dus wat maakt Skype nu zo handig. Op de eerste plaats dat het via internet gaat en dus gratis is, op de tweede plaats dat er zowel beeld als geluid mee gemoeid is en op de derde plaats dat er ook groepsgesprekken mogelijk zijn waardoor overleggen met meerdere mensen mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>